مشاوره در مذاکرات تجاری
مذاکره از مهمترین کارهایی است که تاثیر غیرقابل انکاری بر کسبوکارها دارد. هر شرکت و بنگاه اقتصادی برای توسعه خود و سودآوری از منظر مالی و اقتصادی، نیاز دارد براساس برنامه کسبوکار خود و تحلیل رقبا و ظرفیتهای بازار، همواره برای انجام مذاکره تجاری با رقبا و سرمایهگذاران آماده باشد و چنانچه در سطوح فراملی و جهانی نیز فعالیت میکند، اصول و فنون مذاکرات بین المللی را نیز فرابگیرد.
مذاکره تجاری به عنوان فرایندی که در آن، دو یا چند طرف با رعایت اصول و فنون خاص، به سمتی حرکت میکنند، دو بعد دارد. یک بعد آن موضوع تخصصی است که طرفین در خصوص آن با یکدیگر گفتگو می کنند و بعد دیگر آن، بستر حقوقی مذاکره است که اغلب مورد کم توجهی قرار می گیرد.
تحقیقات انجام شده توسط مرکز تحقیقات اقتصاد و بازرگانی CEBR در انگلستان نشان میدهد که شرکتهای بریتانیایی میلیون ها پوند را صرفا به دلیل عدم مهارتهای مذاکره مؤثر از دست داده اند.
مذاکرات تجاری ممکن است به سبک های مختلفی انجام شوند که مهم ترین آنها عبارتند از :
رقابت و سبقتجویی (Competitive)
تشریک مساعی و همکاری (Collaborative)
مصالحه و سازش (compromising)
اجتناب (Avoiding)
انطباق و موافقت (Accommodating)
ولی فارغ از سبک ها و رویکردهای مختلف، تمامی مذاکرات تجاری تابع اصول و تکنیک هایی هستند که توسط متخصصان مختلف در کتاب ها و سایت های گوناگون معرفی شده اند.
همراهی مشتریان در مذاکرات تجاری از طریق مشاوران حقوقی و مدیریتی مسلط به اصول و تکنیک های مذاکره و همچنین زبان های بین المللی از خدمات داد اوشن به کسب و کارها در سطوح ملی و بین المللی است.